Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Улично шоу с актьори в костюми, гигантски кукли и живи статуи в София

Снимка: Архив, Централен куклен театър

Улично шоу с актьори в костюми, гигантски кукли и живи статуи ще открие Кукления театрален салон на софийската улица "Гурко", на която се намира Централният куклен театър. И тази година театърът е домакин на представянето на номинираните за наградите на Съюза на артистите „Икар" куклени представления от цялата страна.

Директорът на Столичния куклен театър Кирякос Аргиропулос разказа:

Много герои от репертоара на нашия театър ще излязат на улицата, ще танцуват, ще се разхождат по целия "Гурко". Ще има оркестър, който ще подгрява всичко това. Надяваме се това да бъде една голяма атракция в рамките на 30 минути, след което веднага започва бургаското представление. В този ден Асоциацията на куклените театри в България и Съюзът на артистите връчват годишна награда за най-добър млад актьор. Това ще се случи в 17.30 часа на "Гурко" 14.

Наградите „Икар“ ще бъдат връчени на 27-и март, когато е Международният ден на театъра. Номинираните четири детски представления за куклено изкуство са постановката „Пук“ на театъра в Бургас, „Бременските музиканти“ на Видинския театър, „Принцесата със скъсаната обувка“ на театъра в Търговище и пиесата „Продаденият смях" на Столичния куклен театър.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!