Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Христо Иванов: Законопроектът на ГЕРБ за съдебната реформа не е атака срещу мен

Снимка: БГНЕС

Министърът на правосъдието Христо Иванов не смята, че законопроектът на ГЕРБ за съдебната реформа е лична атака срещу него. Пред БНТ той коментира, че става въпрос за партийно съревнование, провокирано от желанието на всички парламентарни групи да участват в създаването на проектозакона. Той беше категоричен, че не се съмнява в подкрепата на премиера Бойко Борисов.

Снощи министър-председателят заяви във фейсбук, че правосъдният министър има пълната му подкрепа и изтъкна активната им съвместна работа по промените в закона за съдебната власт. Изявлението в социалните мрежи на премиера идва, след като депутати на ГЕРБ внесоха в парламента промени в Закона за съдебната власт въпреки резервите, изразени от министър Иванов.

Правителството стои зад проекта на Христо Иванов за реформи в съдебната система, каза вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова пред Нова телевизия.

Съдебната реформа е много важна, много ключова, затова е хубаво да има повече проекти. Доколкото знам и АБВ има проект за нея, каза още Бъчварова.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

ГЕРБ бламира министъра на правосъдието

16 народни представители от мандатоносителя ГЕРБ, начело с председателя на парламентарната група Цветан Цветанов, внесоха изненадващо този следобед проект на изменение на Закона за съдебната власт (ЗСВ), съобщава БГНЕС. Документът е подписан и от..

публикувано на 02.04.15 в 17:35