Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Закъсняла първоаприлска шега или…

Първи април уж отмина, а майтапите продължават. Имало било идея наши самолети да пазят небето на Македония. Като всеки хубав майтап и този съдържа няколко подмайтапа. Това нямало да стане на момента, а когато западната ни съседка я приемат в НАТО.
И щяло да стане по причина, че Македония не разполага с изтребителна авиация. И щяло да стане, след като за целта ние купим няколко многоцелеви изтребители. И щяло да стане, ако македонците се съгласят именно ние да браним въздушните им граници, а не Гърция, да речем.
При толкова много уточнения всеки горе-долу нормален човек започва да си задава някои нормални въпроси.
Първо – защо, когато Македония влезе в НАТО ние трябва да купуваме самолети, та да я пазим? Не може ли тя да си ги купи, па да се пази на воля?
Второ – когато Македония влезе в НАТО, кой би посмял да я застраши при наличието на такъв съюзник като САЩ? Сърбия ли? Изключено! Сърбите още дълго ще помнят американските бомбардировки, а и след като се обяви за независимо, населението край Вардаро си избира все просръбски правителства, така че...
Гърция ли? Пак изключено! Гърция също е в НАТО, защо ще напада новокалесан съюзник? Албания? Още по-изключено! Албания, ако ще превзема Македония, тя ще го направи не по въздушен път, а по демографски, това е всеизвестно!


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!