Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Шофьорите в градския транспорт минават на психотест на три години

Снимка: БГНЕС

Колите на столичния градски транспорт отговарят на всички изисквания за безопасност, а шофьорите се преглеждат на всеки три години за психическа годност, каза за "Хоризонт" Борислав Попов, ръководител "Безопасност на движението" към Столичния автотранспорт. Най-важният документ за шофьорите е те да не са лишавани от правоуправление през последните три години за тежки произшествия и употреба на алкохол:

Удостоверение за психическа годност от лицензирана лаборатория, регистрирана от Министерството на транспорта, което важи три години. На всеки три години всички водачи минават през тази психическа лаборатория, избрана от тях.

Всекидневно на разположение на водачите има психолог:

Когато се случи някое ПТП по-тежко, инцидент, падане на пътник, минават при нашия психолог на разговор. Изискванията на гражданите вече станаха много към шофьорите и напрежението е много голямо.

Лица с висока квалификация търсят работа в градския транспорт, който пък отговаря на всички изисквания за безопасност:

Притежават редовни пожарогасители, които се проверяват на всеки шест месеца. Водачите минават на инструктаж как се работи с пожарогасителя и други новости, които са настъпили в Правилника за движение по пътищата.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!