Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

26-годишен мъж почина след сбиване във варненско село

| обновено на 13.04.15 в 12:41
Снимка: БГНЕС

26-годишен мъж е починал, след като е бил прострелян при масово сбиване между две враждуващи групи в село Чернево. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР във Варна. При сбиването са ранени други двама души от същото село - на 27 и 56 години. Те са откарани в многопрофилната болница "Света Анна" с опасност за живота.

По случая е образувано досъдебно производство. Четирима души са задържани за 24 часа, а в селото има екипи на жандармерията.

Ситуацията вече се нормализира, съобщи кметът Мирка Янева. Тя каза, че е шокирана, тъй като за първи път се случва подобен тежък инцидент в ромската общност:

Полицията работи, спокойно е.  В ромската махала няма такива враждуващи фамилии. Това е само между тези и то е нещо лично, не между родове, а между кланове. Улиците са затворени, така че не съм видяла, едните са задържани, едните са в болницата. От двата рода няма никой.

Няма проблем за нормалния живот на хората в селото. Те винаги са съжителствали добре с местното население, така че малко ни дойде като шамар. Знам , че има някакъв спор, някаква вражда между двата рода и се е случило заради жена.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!