Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Когато качеството струва повече

Снимка: БГНЕС

Сигурно сте забелязали, че наближи ли празник, всичко в живота се променя. Слънцето грее по-празнично, птичките пеят по-празнично, политиците лъжат по-празнично, хората си обличат новите празнични дрехи втора ръка, а търговците си измислят нови, най-празнични цени.
Аз пък видях, че на някои места агнешкото беше празнично порасло до 15 лева за килограм, салатките до два лева, пресният лук и репичките до левче. Ето на, казах си радостно, как производителите се грижат за Великден хората да имат на трапезите си най-доброто. За целта са отгледали специални агнета, хранили са ги със специални смески, сигурно са ги клали и драли по специална технология. И понеже вече имаме истинска пазарна икономика, цената съвсем естествено се е покачила. Но по-важното е, че ни се предлага качество, каквото всеки ден не се среща, а качеството струва повече.
Наистина, в такова време другаде по света производителите и търговците свалят цените, та да могат и най-бедните да разберат от празника. Но това се случва в Европа и Америка, там са по-закъсали, а у нас вече няма бедни, с една пенсия може да се купи почти половин агне и да се направи курбан и половина за цяла рода и за сума гости!


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!