Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ремонтите по магистралите започват през следващата седмица

Снимка: БГНЕС
Ремонтите по магистралите започват от понеделник, 20-и април. Още от днес започва съгласуването с КАТ за временната организация на движението.

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова представи графика за изпълнение на най-травматичните за възстановяване участъци, след като миналата седмица правителството одобри до 100 милиона лева за летните ремонти по пътищата.

Първият ремонт започва на 5-и километър в понеделник, на 20-и април, като движението ще се прави шахматно, за да може да се прехвърля движението от едната в другата лента. Графикът за изпълнение на всички тези участъци - от 5-и до 10-и километър, от 60-и до 90-и километър и от 112-и до 135-и километър са планирани така, че на 1-ви юли да бъдат изцяло готови всички дейности, свързани с ремонт на асфалтовите части. Изключения са две големи съоръжения, а именно двата големи моста на 61-ви и 67-и километър. Това са два от виадуктите, заедно с Бебреш, които бяха започнати да се ремонтират в предишния мандат на нашето правителство, недовършени по време на мандата на Орешарски и неразплатени. Разплатихме направените десни платна, сега трябва да направим лявото платно. Техният срок за изпълнение е по-дълъг от първи юли. Затова ще се постараят да работят така, че и мостът на 61-ви километър да е отворен за 1-ви август за пътуващите, а мостът на 67-и километър ще бъде затворен до края на годината, обясни министър Павлова.

Министър Лиляна Павлова и председателят на Агенция "Пътна инфраструктура" инж. Лазар Лазаров инспектираха най-разрушения и опасен за пътуващите участък от магистрала "Хемус" - при виадукта над Елешница.

Състоянието му не само е аварийно, то е опасно за движение, защото буквално разрушаването, освен на асфалтовата покривка и на бетоновата плоча и основа на моста, е изключително застрашаващо живота на пътуващите. Това беше и причината този мост да е затворен още в края на месец януари, каза Лиляна Павлова.

Репортажът на Таня Милушева, излъчен в предаването "12+3", можете да чуете в звуковия файл.






Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!