Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Работниците от "Терем - Флотски арсенал" изготвиха благодарствена декларация до премиера

Снимка: БГНЕС
Работниците от "Терем - Флотски Арсенал", които от началото на седмицата ежедневно протестираха срещу смяната на управителя на дружеството Георги Стойков, организираха общо събрание, за да приемат декларация до премиера. Вчера Бойко Борисов разпореди Стойков да бъде възстановен на поста.

В декларацията, която работниците и служителите на "Терем - Флотски арсенал" приеха с аплодисменти, се казва, че премиерът въпреки многобройните доноси, нападки и лъжи е съумял да разпознае истината и да я защити. Работниците благодариха за неговата решителна намеса и го поканиха в удобно за него време да посети завода, за да се запознае на място с характера на трудовия процес и условията на труд.

Заявяваме, че ще защитаваме статуквото на дружеството и сегашният управител Георги Стойков и ще дадем нашия принос за предприятието и икономиката на Република България, казаха още хората.

Те благодариха и на своите представители, които вчера защитиха интересите им по време на срещата с премиера и в присъствието на борда на директорите, но казаха, че остават с повишено внимание, тъй като досегашният управител, който вече е възстановен, все още не е вписан в Търговския регистър и все още не се е състояло заседание на борда на директорите на холдинг "Терем", на което да се приеме решението Стойков да бъде възстановен. Въпреки това обаче те казаха, че им е върната вярата, че в България няма да има политически чистки и назначения по политически причини.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!