Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отмениха ефективна присъда на обвинен в убийството на дъщеря си

Пламен Петров
Снимка: Ася Пенчева

Апелативният съд във Велико Търново отмени 16-годишната ефективна присъда на 39-годишния Пламен Петров от Русе, който е обвинен, че на 20-и април 2014-а година умишлено и по особено жесток и мъчителен начин е убил седемгодишната си дъщеря. 

Поради допуснато процесуално нарушение по наказателното дело, протекло по съкратената процедура, то е върнато за ново разглеждане от друг състав на Окръжния съд в Русе. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Пламен Петров

Прокуратурата поиска доживотен затвор за Пламен Петров, пребил до смърт дъщеря си

Прокуратурата поиска от Апелативния съд във Велико Търново доживотен затвор за Пламен Петров от Русе, пребил до смърт 7-годишната си дъщеря Пламена на 20-и април 2014 година. Делото беше гледано по жалби срещу присъдата на Русенския окръжен съд, който..

публикувано на 23.03.15 в 12:38
Пламен Петров

Пламен Петров получи 16-годишна присъда за убийството на детето си Пламена на 20 април миналата година

Пламен Петров получи 16-годишна присъда за убийството на детето си Пламена на 20 април миналата година. 33-годишната втора съпруга на Петров Емилия бе обявена за невинна. Прокурорът пледира за доживотен затвор без право на замяна за Пламен заради..

публикувано на 27.01.15 в 17:40

Съдът остави за постоянно в ареста Пламен Петров от Русе, обвинен, че е пребил до смърт 7-годишната си дъщеря

Великотърновският апелативен съд потвърди постоянния арест за 38-годишния Пламен Петров от Русе, обвинен, че е пребил до смърт 7-годишната си дъщеря Пламена . Магистратите отхвърлиха искането на Петров да бъде наложена по-лека мярка за неотклонение,..

публикувано на 30.04.14 в 16:18