Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Панагюрище взема спешни мерки за ограничаване на скоростта на автомобилите

Снимка: БГНЕС

Панагюрище взема спешни мерки за ограничаване на скоростта на автомобилите след тежкия пътен инцидент, при който загина 6-годишният Петьо. Решението беше взето днес в Областната администрация в Пазарджик.

По най-натовареното трасе, улица "Павел Хаджисимеонов“, където 6-годишният Петьо Гевечанов стана жертва на високата скорост, ще бъдат изградени повдигнати пешеходни пътеки. Това е шосето, което най-много предизвиква страстта на шофьорите към високата скорост, каза кметът Никола  Белишки.

Уточнихме вида на повдигнатите неравности, които ще бъдат изградени. Утре сутринта в 9.00 часа имаме отново работна среща, вече на терен, за да се определи броя и мястото, където ще бъдат поставени тези неравности, и със съответно необходимата пътна сигнализация, към тях маркировка, пътни знаци и т. н. 

Повдигнати пешеходни пътеки ще бъдат изградени още и на улиците "Райна Княгиня" и "Нестор Ружеков", които също са стратегически пътни артерии. Целта е да се ограничат пътните произшествия в общината и да се дисциплинира поведението на пътя.

В подкрепа на родителите на убития Петьо Гевечанов тази вечер в Пловдив ще се проведе митинг с искане за справедливо законодателство спрямо убийците на пътя.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!