Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Търговските обекти в Борисовата градина ще бъдат отдадени под наем чрез търг

Снимка: Венета Николова

Столичният общински съвет реши да бъде направен търг за отдаване под наем на части от имот държавна собственост на територията на парка. Председателят на Стопанската комисия Николай Стойнев посочи, че ще има три по-големи обекта с маси на открито:
Около езерото "Ариана" и градинката със слончето са с одобрени начални тръжни цени, предстои да се обяви конкурс в рамките на следващия месец. Схемата, която се прилага към плана на тази градина, определя какви обекти могат да бъдат разположени там. Става въпрос за три преместваеми обекта, които са по-големи, с маси за сядане на открито - два около езерото "Ариана" и един в градинката със слончето и обекти, които са така наречените "мобилни търговски съоръжения" - сладолед, царевица. Наемите със сигурност ще се увеличат, защото говорим за търг, начална тръжна цена, който предложи най-добри условия, той съответно ще спечели.
Търговските обекти около езерото "Ариана" няма да бъдат премахнати. Наемът им е 9 хиляди лева на месец. Заведението пред стадион "Васил Левски" също остава, като началната му тръжна цена е близо 7 хиляди лева на месец.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!