Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Д-р Дечо Дечев е освободен от поста директор на болница "Свети Иван Рилски", лекарите протестират


Изпълнителният директор на софийската болница "Свети Иван Рилски" д-р Дечо Дечев е освободен от поста. От Министерството на здравеопазването обясниха, че това е направено като част от започналата процедура по сливане на тази клиника с "Александровска болница“.

Успоредно се осъществява и сливането на Детската онкохематология с болница "Царица Йоана - ИСУЛ“. Навсякъде, където може да се намали административната тежест от управлението на болници, това ще бъде направено, се казва в съобщението на здравно министерство.

Пред "Хоризонт" обаче д-р Дечев заяви, че освобождаването му от поста с протокол на министъра на здравеопазването няма връзка с процеса на сливане на болници, а има личен мотив. 

Всички работещи в болницата над 500 души излязоха на протест пред болницата. Почти всички са се подписали в подписка, адресирана до Министера на здравеопазването и до премиера Бойко Борисов, с която искат връщането на Дечев. Протестиращите са категорични, че ще продължат със стачните си действия. Част от тях не одобряват и сливането с Александровска болница, която през годините има натрупани големи задължения  за разлика от "Св. Иван Рилски".


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Д-р Дечо Дечев: Ако причината за махането ми е обединение, защо се назначава нов директор

Никой не се е срещал с мен – от министъра до портиера в министерството. Преди два дни получих разрешение за отпуск от министерството и в момента го ползвам. Част от трудовия ми договор с министерството е, че еднолично принципалът има право да ме..

публикувано на 24.04.15 в 13:58