Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Метрото до Бизнес парка в "Младост" тръгва на 8 май

Снимка: БТА

На 8-ми май ще заработи разширението на софийското метро до Бизнес парка в "Младост". От Столичната община очакват трафикът в района да намалее с 8 хиляди автомобила дневно. Очаква се  45 хиляди души да  ползват новата линия, посочи столичният кмет Йорданка Фандъкова:

Работата, която ще продължи след това,  е изцяло наземна, тя е във връзка с изграждането на участъка от бул. "Александър Малинов", от улица "Балан" до Бизнес парка и цялостното обновяване на участъка до Южната дъга, което е около километър и половина нов булевард. Участъкът, който е в основните платна, около 600 метра, ще бъде готов до пети май, но локалните платна ще продължат след това заедно с новия участък от булеварда. На локалните платна се предвижда да има места за паркиране. Ще се работи и участъка от бул. "Сахаров" до Цариградско шосе, около 800 метра, ще разширим платната от три ленти, тоест шестлентов булевард. Очакваме да спадне чувствително трафикът.

Стойността на отсечката от 3 км и 3 метростанции от "Младост 1" до Бизнес парка е 44 милиона евро. 34 млн. евро от Европейския фонд за регионално развитие и 10 млн.евро местно съфинансиране.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!