Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Иновациите и бизнес възможностите в земеделието ще бъдат представени на фермери в Силистра

Днес в Силистра ще се проведе информационна среща за запознаване на местните фермери с новите възможности за развитие на алтернативни земеделски производства. Организатори са Националната служба за съвети в земеделието и Русенският университет "Ангел Кънчев".

Местните земеделски производители ще се запознаят с предимствата и възможностите на електронната платформа за обучение в областта на агротуризма, бизнес уменията, оранжерийното производство, биологичното земеделие и алтернативното животновъдство, разработена по проекта "Инпрофарм". Те ще научат как да усъвършенстват производствата си чрез иновации и ще споделят опита на млади фермери, които вече са използвали тези възможности.

Националното сдружение на малките семейни ферми и преработватели ще представи възможностите за сдружаване на земеделските производители. Ще бъдат разяснени и възможностите и изискванията за подпомагане и изпълнение на проекти по новата Програма за развитие на селските райони. Срещата ще започне от 13.00 часа в Областния информационен център.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!