Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Демонстрации заливат Гърция в международния ден на труда.

Демонстрации заливат Гърция в международния ден на труда. Моряци и железничари блокираха транспорта. Синдикатите обявиха днес 24 часова стачка.

С червени знамена и плакати приканващи за борба в името на правата на работниците,гръцките синдикати отново изведоха на протести милиони недоволни гърци.Активисти на Комунистическата партия организираха шествията в повече от 30 града на страната.

„Напред народе,не свеждай глава!Единственият път отново е борба!“

Комунистите скандират и за излизане от Европейския съюз и Нато.

Младежките организации на левите партии поведоха и студентите на днешните демонстрации.Участват и антирасистки организации с искане за пълна забрана на крайнодясната партия „Златна зора“ и равни права за имигрантите. В отговор активисти на крайнодесните партии скандират „вън чужденците от Гърция“.

Студентите носят плакати с лично обръщение към премиера“Алекси,ние сме с теб. Не желаем подчинение пред кредиторите“.

Масово е участието на гърците в първомайските шествия. Няма напрежение, както и екстремистки прояви. Не само полиция , но и синдикатите охраняват шествията,за да не допуснат участие на анархисти.

Пристанищата са затворени, не се движат корабите. Моряците протестират срещу приватизацията и заплашват правителството с блокиране на портовете.

Железничарите спряха влаковете.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!