Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Николай Ненчев: Няма повод за безпокойство за ремонта на изтребителите

Снимка: БГНЕС

Няма повод за безпокойство с ремонта на изтребителите МиГ 29 – това увери министърът на отбраната Николай Ненчев след редовната видеовръзка с контингентите зад граница преди 6-и май:

Нека да го кажа ясно – няма основание за безпокойство. Да, около 80 и няколко милиона е цялата сума, ако искаме да ремонтираме няколко от МиГ-овете, които трябва да продължат. Другият вариант е около 24 милиона за два, доколкото разбрах от генерал Радев, които бихме могли да ремонтираме в рамките на тази година, за да гарантираме, че до края на следващата няма да имаме основание за безпокойство, т.е. те ще могат да изпълняват своята мисия и задължения.

Министър Ненчев отказа да каже дали вече е получил призовката на прокуратурата, след като публично заяви, че му е бил предлаган процент, за да подпише договор за 80 милиона лева за поддръжката на изтребителите МиГ 29.

Министърът очаква през юни парламентът да приеме Програмата за развитие на въоръжените сили, от която зависят проектите за модернизация за армията на стойност 4 милиарда лева.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!