Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Седмица за пътна безопасност започва във Варна

Снимка: Георги Нейков

Тематични родителски срещи са планирани в рамките на третата Глобална седмица за пътна безопасност на ООН "Спаси живота на децата", която започва днес и във Варна. Това съобщиха от сектор "Пътна полиция". 
На 8-и май в 12.00 часа патрулиращи автомобили със специални надписи ще бъдат разположени около възлови кръстовища, училища и детски градини в памет на децата, загинали в катастрофи. Заместник областният управител на Варненска област Цветомир Петров обясни колко важен е личният пример за децата:
Когато родителят пресича на червено, виждайки, че няма автомобили, когато не използва подлеза, ами прескача шестте платна, които са на булеварда, такъв пример е пред нас. Има два подлеза в рамките на сто метра един от друг и има хора, които пресичат, водят децата си, аз съм бил лично свидетел как дърпа децата си да преминават през тези шест платна, през мантинелата да прескачат. В Германия бях свидетел как майката седеше на светофара с детето, нямаше никаква кола на пътя и беше червено и тя обяснява: Не е зелено, не можеш да минеш.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!