Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Протестиращи искат ръководството на „Софиямед" да поеме отговорност за инцидента с Никол

Снимка: www.hospitalsofiamed.bg


Протест с настояване и ръководството на „Софиямед“ да поеме отговорност за инцидента с малката Никол се провежда пред болницата.

За предаването „Хоризонт до обед“ Теодор Михайлов, който е сред организаторите, определи поведението на ръководството след инцидента като „цинично и нагло“:

Как изобщо някой може да си помисли това и да каже че няма лоша реклама. Очевидно лоша реклама има и очевидно тази лоша реклама е за тази болница, на чиято територия е извършено криминално престъпление.

Министърът на вътрешните работи каза, че сигналът е подаден от болница "Токуда", а не от тях. Също така не знаем името на този, който е разрешил 2-те 12-часови дежурства. Там няма някаква оставка, няма някакво покаяние, някакво извинение.

Хората, които допускат да се случват престъпления, си имат имена и искаме да ги знаем и те да понасят отговорност, каза Михайлов и призова МЗ да разпореди масови проверки в болниците в страната, където има случаи на 24-часови дежурства и да наложи глоби или да отнеме лицензи, защото случаят с Никол никога не бива да се повтаря.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!