Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

На пътя - диреци, диреци, диреци

БНР Новини
Електрическия стълб на пътя за село Студен извор, Трънско
Снимка: Ралица Згалевска/Фейсбук
Много се изприказва и се изписа за селото, където разширили пътя и оставили стълба на Енергото да стърчи в платното. По този повод се дивяха и на две други места в различни краища на родината, в които така бяха асфалтирали тротоарите, че не бяха оставили край дърветата и сантиметър земя.
Имам две причини да недоумявам защо беше този шум. Първата е, че преди шест-седем години срещу моя блок направиха пътечка, което води към Западния парк. Хубава я направиха, гладка, с бордюрче, само че оставиха стълба за осветлението по средата й. Майка с количка може да мине оттам само през съседния паркинг, а това не винаги е безопасно.
Втората причина за недоумението ми са сума неща, които се знаят в държавата, и които минават през медиите като бриз – почти неуловим, най-много да разроши косите ни.
Дойде време волейболистите да играят мачове за Световната лига. Отборът ни ще посреща гостите си в залата в Правец, защото прехвалената „Армеец” в София иска непосилен наем. В историята останаха приказките за европейските стандарти, за здравето на хората и за спорта като част от прогреса на нацията, а залата стърчи като дирек в софийското равно поле.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!