Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

12 деца са пострадали при пътни инциденти в Стара Загора от началото на годината

В цялата страна днес в 12.00 часа беше почетена паметта на децата, станали жертва на

пътни инциденти.
Патрулни автомобили бяха разположени в района на детски учебни заведения, близо до възлови кръстовища, като със светлинна и звукова сигнализация и с едноминутно мълчание, бе почетена паметта на жертвите в пътните инциденти. Служителите  бяха извън автомобилите си с шапка в ръка.
Седмица за безопасност на пътя се провежда от 4 до 10 май. Глобалната инициатива, организирана от ООН, е под надслов "Спаси живота на децата!".
През миналата година при пътно-транспортни произшествия у нас са загинали три деца и са ранени 35. Само от началото на тази година пострадалите са шест. Най-опасни остават районите около учебните заведения. В Стара Загора от началото на годината при пътни инциденти са пострадали 12 деца, съобщи инспектор Желязко Желязков от сектор „Пътна полиция“.
От началото на годината в област Стара Загора са станали 298 катастрофи, при 289 за първите четири месеца на миналата година. Данните бяха изнесени по време на демонстрация за безопасност на движението в центъра на Стара Загора днес. На площада пред общината беше показано нагледно как се спасяват пътници от катастрофирал автомобил. Инициативата е на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“, сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР Стара Загора.

Още от категорията

Ще бъде подменен водопровода на няколко основни улици в града

Последната от срещите на областния управител и председател на ВиК Асоциацията Димитър Иванов и управителя на ВиК дружеството инж. Стоян Радев по въпросите на водоснабдяването в област Ямбол се състоя в община Ямбол с кмета на общината Валентин..

публикувано на 27.05.20 в 16:02

Преизбраха Дичо Атанасов за ръководител на Окръжна прокуратура - Стара Загора

С 10 гласа "за" и нито един "против", досегашният административен ръководител на Окръжна прокуратура - Стара Загора Дичо Атанасов бе преизбран за нов втори мандат като окръжен прокурор. Двама бяха кандидатите за поста - прокурор Атанасов и неговата..

публикувано на 27.05.20 в 15:59

Община Стара Загора спечели проект за разширяване дейността на Международния младежки център

Официално уведомление за одобрено финансиране по изпълнение на проект № BGLD-1.003-0003 "Международен младежки център – мисли локално, действай глобално!", по програма “Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими..

публикувано на 27.05.20 в 15:45

При стриктни мерки за дезинфекция и безопасност работи Съдебната палата в Стара Загора

Съдилищата в страната подновиха редовните си заседания. Навсякъде това се случва при стриктни мерки за дезинфекция и безопасност. В Съдебната палата в Стара Загора е задължително използването на предпазна маска, а на пропуска за посетителите са..

публикувано на 27.05.20 в 15:26

51 предложения в Дневния ред на майското заседание на Общинския съвет

51 предложения съдържа Дневният ред на Общинския съвет в Стара Загора за редовното майско заседание , което ще се проведе на 28 май от 9,00 часа в зала „П.Р.Славейков“. Това стана ясно по време на проведения председателски съвет ...

публикувано на 27.05.20 в 14:58
Снимка: Община Ямбол

Умишлени повреди на напоителната система в централната градска част на Ямбол

Установени са умишлени повреди на напоителната система на две места на улица „Г. С. Раковски" и в градинката между Безистена и Регионален исторически музей - Ямбол. В района на Обединена българска банка и до лаборатория „Рамус"  на улица „Г. С...

публикувано на 27.05.20 в 14:51

С 2.2 процента са се увеличили безработните в Ямболска област през април

Регистрираните безработни в бюрата по труда в Ямболска област в края на април са 5036. Те са с 1201 повече в сравнение с предходния месец; равнището на безработицата е увеличено с 2.2 процента и достига девет на сто от работоспособното население. За това..

публикувано на 27.05.20 в 14:40

На 29 май 2020 започва електронният прием на деца в подготвителни групи и първи клас в град Казанлък за учебната 2020/2021 година

   На 29 май 2020 г., петък, започва електронният прием на деца в подготвителни групи и първи клас в общинските училища на територията на град Казанлък за учебната 2020/2021 година, съгласно утвърден със заповед на кмета на общината график на дейностите...

публикувано на 27.05.20 в 14:24

1077 зрелостници ще се явят на матури в Сливенска област

Общо 1077 зрелостници са подали заявка за допускане на държавни зрелостни изпити в област Сливен. Това съобщи Милена Чолакова, началник на Регионалното управление на образованието в Сливен. От тях 1061 са за явяване на изпит по български език и литература,..

публикувано на 27.05.20 в 13:58
Снимка: Зелени Балкани

Студентите по ветеринарна медицина в помощ на каракачански коне

През изминалата седмица практиката на студентите по ветеринарна медицина, доброволци в Спасителния център за диви животни към Зелени Балкани, ги отведе при стадо каракачански коне в сакарското село Левка. Бъдещите ветеринарни лекари присъстваха на..

публикувано на 27.05.20 в 13:20