Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ученици от Видин участват в националната олимпиада по информационни технологии

Мартин Веселинов, Владимир Янакиев и инж. Даниела Цветкова
Снимка: Радио ВИДИН Архив



Ученици от видинската математическа гимназия участват в 13-та Национална олимпиада по информационни технологии. Владимир Янакиев от ІХ "в" и Мартин Веселинов от ХІ "в" клас представят Видин в категория "Мултимедийни приложения" с уеб-сайта си "Туристически пътеводител на област Видин". Ръководител на отбора е инж. Даниела Цветкова- преподавател в ПМГ "Екзарх Антим І":

"Учениците се явиха като екип на училищен кръг на олимпиадата, след това и на областен, където бяха класирани. Отборът ще е един от 20-те от цялата страна, които ще премерят сили на финала. В събота всички ученици минават на тест, след което ще представят проекта си пред жури" - обясни Даниела Цветкова.

Крайните резултати ще са ясни в неделя. Наградата при класиране на първите три места е целогодишна стипендия за учениците. Мартин и Владимир са мотивирани да са сред победителите:

"Работихме много, защото се очаква тестът да е доста тежък... Представянето на проекта не ни притеснява... Надяваме се да сме на първите места, за да прославим училището... и да получим стипендия"- казаха момчетата.

Националната олимпиада по информационни технологии се провежда в Монтана. Крайните резултати ще са ясни в неделя.  



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!