Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ралица Маджарова, шеф на Дирекция "Зелена система":

200 дървета и 3000 рози обогатяват пространството около НДК

Снимка: Ивайло Михайлов

Предстои засаждането  на храсти, цветя и на над 200 дървета в парка около НДК. Това съобщи Ралица Маджарова, директор на Дирекция "Зелена система" към Столичната община.

"Нашата цел е преди всичко да подновяваме растителността и да я пазим, а тази, която не може да бъде пазена, трябва да се подменя с нова. Ще бъдат засадени около 62 иглолистни дървета - ели, кедри, смърчове, секвои и др. Широколистните дървета, които предстои да бъдат засадени са 203 броя - липи, акации, кестени, брези, чинари. Ще има и магнолия", посочи Ралица Маджарова. По думите ѝ в задната част на парка отново ще бъда възстановен розариумът, като в него ще бъдат засадени над 3000 рози.

Ремонтът на фонтана и водните каскади пред НДК ще бъде готов до края на юни. Паркинг зоната ще остане такава, каквато е в момента.

Първият етап от проекта за цялостно обновяване на парка около НДК на стойност 13,5 млн. лв. трябва да приключи до средата на октомври.

Утре започва вторият етап от ремонта и възстановяването на парковото пространство около НДК, част от която е и оформянето и обогатяването на зелените площи.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!