Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сдружението на общините е обезпокоено от случващото се в Сопот

Снимка: БГНЕС

Кметовете от Националното сдружение на българските общини са обезпокоени от случващото се в Сопот и проблемът ще е тема на предстоящото национално съвещание. Това каза председателят на сдружението и кмет на Пазарджик - Тодор Попов:

Всички тия рискове съществуват пред българските общини, не само пред община Сопот, защото особено водните цикли, там с ДДС-то проблемите, които стоят. В крайна сметка българските общини са част от българската държава. Те не са нещо илюзорно, нещо различно. Ние сме в една лодка централна власт, местна власт, нали това е цялостната стратегия за развитието на водния сектор в държавата, не в община Сопот или в община Казанлък.

За последните 4 години, имам предвид от нашия мандат на местната власт, сме работили с 6 правителства. То е трудно. Всеки идва с някаква негова си визия, с някакъв негов план, който обаче в някаква степен не се вписва с предишния, има някакви практики, които след това се отричат, почват се нови. Българските общини, и в частност община Пазарджик, не са бандитски организации и кметовете не са престъпници. Кметовете са хора, спечелили доверието на своите избиратели чисто мажоритарно и които носят отговорност за това да отговарят на очакванията на хората и всяко едно друго внушение според мен е изключително некоректно и неверно.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Търгът за продажба на имуществото на Община Сопот не се състоя

Насроченият за днес търг за разпродажба на имущество на Община Сопот се провали. Търгът бе обявен заради дълговете на общината към фирмата-изпълнител на проекта за изграждане на пречиствателната станция в града. Около 50 души блокираха входовете на..

публикувано на 12.05.15 в 15:18