Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ваньо Шарков: Няма основание да се смята, че пациенти ще останат без лечение при сливанията в здравеопазването

Ваньо Шарков
Снимка: БТА

Заместник-здравният министър д-р Ваньо Шарков заяви, че няма основание да се смята, че пациенти ще останат без лечение, при сливането на онкоцентровете, психиатричните и кожновенерологичните центрове към областните болници.

Заместник-министърът на здравеопазването  доктор Ваньо Шарков каза преди заседание на Надзорния съвет на Здравната каса, че сливането на центровете с многопрофилните и областните болници няма да се отрази върху лечението на пациентите и медицинските дейности. Той не уточни ще се отрази ли това на администрацията, но със сигурност, по думите му, щели да се влеят повече средства за лечение. Целта на обединението е гражданите да получават комплексно обслужване, посочи заместник- министърът. В момента има 7 комплексни онкологични центъра и 8 центъра за психично здраве в страната и преминаването им като част към областните болници по никакъв начин не би навредило на пациента.

На въпрос,  че от утре започват и протести на онкодиспансери като първият е в Шумен, Шарков уточни, че всичко все пак е въпрос на разговори, които тепърва ще се провеждат и ще се вземат под внимание всички гледни точки.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!