Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Шест великотърновски села на протест заради дупките по пътищата

БНР Новини
Снимка: Катя Чорова
Хора от Великотърновско протестираха заради лош път. Над 300 души от шест села в общините Павликени и Полски Тръмбеш блокираха за един час пътя, който ги свързва. Те протестираха срещу огромните дупки в техния участък от третокласния път между двата общински центъра.

12-километровото трасе през тези села не е ремонтирано от 15 години, но дупките са проблем не само за тях, а и за около 20 хиляди души в района, стана ясно на протеста, провел се в село Горна Липница. Там в пълна с дъждовна вода огромна дупка 73-годишна рибарка мяташе въдица, а в съседен кратер на платното бе поставена магнолия, дарена от производител на декоративни растения, с инициалите Б.Б.

Пътуват нашите деца, внуци. Всяка заран отиват на училище и се връщат, пътуват линейки, пожарна. Зимата имахме случай, запали се плевня и 40 минути пожарната не може да дойде от Павликени, каза един от протестиращите.

Друг допълни, че всички са потърпевши от лошия път - и бизнеса, и земеделски производители, а фирмите, които зареждат хранителните магазини, отказват ги да зареждат.

Тука може да се мине само със самолет. Имаше случай - джип се обърна, и по една щастлива случайност до ден днешен няма жертва, няма загинал човек. Всички тези хора страдат, че държавата е абдикирала. Като пътят е третокласен и ние ли сме третокласни хора? Все пак тука хората са редовни данъкоплатци и дано да ни чуе държавата този път, надяват се хората. 

С протестен нотариален акт хората дадоха собствеността върху дупките на министъра на регионалното развитие Лиляна Павлова.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!