Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Абонати на "Топлофикация - София" излязоха на протест срещу идеята за даването ѝ на концесия

Снимка: БГНЕС

Столичната община прави анализ дали "Топлофикация - София" да бъде дадена на концесия. Решение обаче все още няма. В същото време абонати, недоволни от дейността на дружеството, излязоха на протест. Фатално би било за тях, ако топлофикацията се управлява от концесионер, смятат хората.

Граждани на София излязоха на мирен протест пред сградата на Столичната община на символичен помен за топлофикацията – със запалени свещи и некролози в ръце. Протестиращите заявиха, че искат да имат индивидуални договори и да бъдат нормални клиенти на едно търговско предприятие, а не по силата на принудата.

В момента се изготвят анализи, но няма решение да бъде отдадена на концесия столичната топлофикация, коментира за "Хоризонт" председателят на стопанската комисия Николай Стойнев:

След като има протести, трябва да търсим къде може да се подобри работата, за да може дружеството да предоставя по-добра услуга на клиентите.

Централната минерална баня в Банкя беше центърът на дебатите на Столичния общински съвет в четвъртък. Демонстративно от БСП излязоха от заседателната зала в знак на протест срещу предложението за предоставяне на концесия за строителство на балнеоложки комплекс на мястото на старата сграда, паметник на културата.

Целия репортаж чуйте в звуковия файл.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!