Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Форумът "Диджитъл кидз" цели постигане на революция в образованието и учене чрез игра

Снимка: Радио ВИДИН

Децата и технологиите като инструмент за по-добро образование - диалогът между родители, учители, деца и реалната бизнес среда за перспективно бъдеще. Това е темата на второто издание на годишния форум "Диджитъл кидз", чиято цел е постигане на революция в образованието чрез ученето като елемент на играта.

Това е форум с практични съвети и инструменти, които илюстрират ролята на технологиите за по-доброто образование и адаптацията на децата в "технологичната ера", без това да е в ущърб на техните социални умения, казват организаторите:

Ще говорим за това как можем да насърчаваме четенето на книги при съвременните деца. Ще говорим за технологиите и за тяхната роля и ще засегнем дислексията като предизвикателство пред образователните потребности на децата ни, каза Ивелина Атанасова.

Форумът ще бъде наситен и с творчески работилници за децата между 4 и 10-годишна възраст: Ще насърчим децата да развият своите социални умения и компетенции, работата в екип, своите творчески умения. Ще им покажем как могат да използват технологиите не само, за да играят, но и да учат и също така ще им помогнем да намерят алтернативни форми за забавление, извън мрежата, посочи още тя.

   


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!