Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Десетки столичани се възползваха от съветите и услугите на специалистите от "Мисия Здраве"

Снимка: facebook

Десетки столичани потърсиха услугите на специалистите от  "Мисия Здраве", разположени  в  парка пред Паметника на Съветската армия. Форумът предоставя възможност за безплатни прегледи, изследвания и консултации за различни здравни проблеми .

Две от най-многолюдните шатри на в рамките на кампанията "Мисия Здраве" са тези за мерене на кръвно налягане и на костната плътност.

Днес виждам, че още от сутринта вече има доста желаещи и посетители. За правилно мерене на кръвно налягане трябва човекът да бъде в седнало положение, спокоен, ръката да бъде с опора. Апаратът трябва да бъде поставен правилно - маркучът трябва да е отпред, на около 2 см над сгъвката. Задължително е да направим няколко измервания, коментират специалисти.

Лекарите съветват:Ежегодно изследване на щитовидни хормони, костна плътност с оглед превенция. Важно е да има качество на живот.

Предлагаме безплатно измерване на мазнините в горната част на тялото, тъй като там са мазнините, които са между органите, което всъщност е рисков фактор. Мазнините в 90% от случаите са завишени. Хората обикновено са с наднормено тегло или със затлъстяване първа степен, коментират негативните тенденции специалистите.

"Мисия Здраве" продължава и в неделя. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!