Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бизнесът разработва дигитална платформа за преподаване в средното училище

Снимка: БГНЕС

Бизнесът разработва дигитална платформа за преподаване в средното училище. Със съдействието на Министерството на образованието от началото на новата учебна година методът ще бъде експериментиран в 20 училища в страната, съобщи Кристина Щерева от партньорите на инициативата.

Платформата в момента е придобила вид, в който да е изключително, лесна за ползване от всеки един учител. Достъпът ще е безплатен, ще бъде контролиран. Идеята е тази платформа да стане нещо като хъб за изключително добре подбрано учебно съдържание, което ще се проверява от експерти, преди да бъде споделяно и с други учители, обясни Щерева.

90% от професиите на бъдещето ще изискват основни ИТ умения, включително и тези извън технологичната индустрия, посочи още Щерева.

Темата беше част от форум, посветен на връзката между образованието и технологиите.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Проверка за издаване на фалшиви дипломи за средно образование в Професионалната гимназия в Девня се извършва в момента

Проверката започна миналата седмица след подаден   сигнал в РИО - Варна, каза за радио Варна Венцеслава Генова, началник на инспектората. В акцията участват  служители на Икономическа полиция, Прокуратурата и Регионалния инспекторат по образование...

публикувано на 25.08.14 в 10:14

Парламентът удължи срока, в който висшите училища могат да обучават срещу заплащане бакалаври и магистри след придобито средно образование

Това стана с промени в Закона за висшето образование, които депутатите приеха днес на първо и на второ четене. Срокът беше удължен за учебната 2014/2015 г. Броят на обучаваните по този ред студенти ще бъде извън определения от Министерския съвет държавен..

публикувано на 24.07.14 в 11:10
0 писане

Роми от кюстендилския кв."Изток" получиха дипломи за завършено средно образование

На специално тържество в гимназия "Неофит Рилски" Кюстендил 22-ма роми от квартал "Изток" получиха дипломи за завършено средно образование. Те се обучаваха по програмата "Втори шанс за възрастни". Това е вторият випуск по реализираната програма,..

публикувано на 17.07.14 в 09:44

Ученичка от Търговище с Национална диплома за средно образование

Възпитаничката на СОУ „Св. Седмочисленици” в Търговище Симона Иванова получи Национална диплома за средно образование. Почетното отличие на Министерството на образованието и науката получават само 24-ма зрелостници от цялата страна. Симона Иванова успя да..

публикувано на 19.08.13 в 10:38

За здравните осигуровки на завършилите средно образование

Учениците, които тази година са завършили средното си образование, в общия случай са осигурени до края на юни, напомнят от НАП. Това означава, че за месеците юли, август и септември за бившите вече ученици не се внасят здравноосигурителни вноски от..

публикувано на 13.07.12 в 07:10