Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Епископ Тихон отслужи молебен за жертвите на катастрофи

Продължава кампанията "Нужни сте ни живи!"

епископ Тихон
Снимка: БГНЕС


Молебен за жертвите на катастрофи и за здравето на всички на пътя отслужи Патриаршеският викарий и председател на храм “Св. Александър Невски” епископ Тихон. Службата е заради кампанията "Нужни сте ни живи!", в която участват основните медии у нас, както и Българското национално радио.

Кампанията "Нужни сте ни живи!" на българските медии призовава за сдържаност, внимание и спазване на правилата на пътя, особено в дните на абитуриентските балове. В проповедта си епископ Тихон каза, че колата не е брошка, нито средство за удоволствие и призова медиите да заострят вниманието на шофьорите колко отговорно е да управляваш автомобил:
Трябва да има пълна безпардонност към онези, които посягат към чашката и в момента, в който започнат да пият, всички техни приятели, близки трябва да им отнемат ключовете на колите.
На службата присъстваха много журналисти и главни редактори на медии. Вяра Анкова, БНТ каза:
Много по-мъжкарско и мачо поведение би било, ако можеш да постигнеш всичко това по друг начин в живота, а тук да можеш да спасиш един човешки живот.
Венелина Гочева, медийна група "България", добави:
Всеки един абитуриент, всеки един млад човек да се опитаме да го убедим, че по-просто е, по-лесно е да караш бавно, да караш умно, да стигнеш жив и да спасиш други хора.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!