Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Скопие започна втората лидерска среща в опит за уреждане на политическата криза в Македония

Снимка: ЕПА/БГНЕС

В Скопие започна втората лидерска среща на парламентарно представените сили в опит за уреждане на политическата криза в Македония.

Макар да бе насрочено за 13.30 часа местно време, в дома на депутатите (Собранието) навреме пристигнаха лидерите на двете албански партии Мендух Тачи и Алия Ахмети. Със закъснение пристигнаха водачът на опозицията Зоран Заев и премиерът на Македония Никола Груевски. 

Това е втората среща в подобен формат, която се провежда през последните няколко дни в югозападната ни съседка. Тя е и пореден опит да се разреши дълбоката политическа криза, в която се намира Македония от няколко месеца. Освен лидерите на основните македонски партии, тук са и ключови министри, които също участват в разговорите, както и посланиците на ЕС и САЩ. 

Влиятелният депутат от най-сериозната партия на албанците в Македония Демократичният съюз за интеграция Ермира Мехмети се обяви за оставка на правителството на Никола Груевски.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Лидерите на политическите сили в Македония в опит за решение на кризата

В Македония днес ще се проведе среща на лидерите на параламентарните сили в страната. Те ще се опитат да намерят решение на политическата криза. Тази вечер управляващата ВМРО-ДПМНЕ на премиера Никола Груевски организира митинг, след снощната демонстрация..

обновено на 18.05.15 в 08:38