Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Кипър от днес започват Дни на българската култура

Дни на българската култура започват днес в Кипър. Празничните прояви, които продължават до края на май, са организирани от Съюза на българите в Кипър и посолството на България.

С поредица от концерти, изложби, филмови прожекции, фолклорни празници и училищни тържества българската общност в Кипър чества 24 май. Празничната програма се открива днес с концерта „В света на камерната музика”, с който се представят кипърски и български деца-изпълнители, възпитаници на български музикални педагози на острова. Впечатляваща музикална среща очаква нашите сънародници и с концерта „Царят на инструментите“, който изнася прочутата българска органистка проф. Нева Кръстева. Българите в Кипър са поканени и на прожекция на филма „След края на света“ на режисьора Иван Ничев.

Ежегодните Дни на българската култура са вече традиция за българската общност на острова. Сремежът на организаторите им е те да привличат все повече кипърци, да се превърнат в истински мост за културното сътрудничество между двете страни.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!