Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Настаниха Митрополит Галактион в неврохирургия със счупени ребра, счупена ръка, охлузвания по главата и с мозъчно сътресение

Състоянието на старозагорския митрополит Галактион е стабилно и няма опасност за живота му, съобщиха от старозагорската УМБАЛ, където владиката бе настанен в късния следобед. Тази сутрин той катастрофира край Симеоновград. След направените изследвания бе установено, че освен счупена ръка и комоцио, има три счупени ребра и множество охлузвания по главата. Митрополит Галактион е настанен в отделението по неврохирргия, съобщи доц. Йовчо Йовчев, изпълнителен директор на лечебното заведение.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Снимката е илюстративна

Спряха огъня към елховските села Гранитово и Мелница

Разпространението на пожара между елховските села Гранитово и Мелница е ограничено към населените места, но борбата с огъня продължава. На мястото са пет противопожарни автомобила и 20 огнеборци. Включени са и гранични и горски служители  В утрешния ден..

публикувано на 12.07.24 в 20:52
Снимката е илюстративна

Пожарът от Тополовградско се прехвърли край елховски села

Над 1000 декара сухи треви и храсти горят между елховските села Гранитово и Мелница. Огънят е навлязъл в гората на тополовградското село Срем, съобщи кметът на община Елхово Петър Гендов. Пожарът е обхванал района на пътя за граничния пункт Лесово,..

публикувано на 12.07.24 в 20:13

МРРБ отпусна 15.5 млн. лева за четири мащабни ремонта в Стара Загора

Кметът на Община Стара Загора Живко Тодоров и заместникът му арх. Мартин Паскалев подписаха днес в Министерство на регионалното развитие и благоустройството споразумения за финансиране на 4 крупни обекта. Те са на обща стойност 15.5 млн. лева и ще..

публикувано на 12.07.24 в 18:53

Стара Загора се включва в проект за кръгови решения за текстилни отпадъци

Проектът има за цел да подобри инструментите на политика на европейските общини, чрез  засилване на управлението на текстилните отпадъци и привеждането им в съответствие с изискванията, определени от новите регламенти на ЕС. Това по-конкретно означава..

публикувано на 12.07.24 в 18:50

Заради опит за убийство 22-годишен е с мярка "задържане под стража"

Състав на Старозагорския окръжен съд постанови най-тежката мярка - "задържане под стража" за 22 - годишен мъж, обвинен в опит за убийство на 34-годишен гражданин в Стара Загора.  Мярката е наложена по искане на Окръжна прокуратура.  Нападението срещу..

публикувано на 12.07.24 в 17:13

Заради пожари обявиха бедствено положение за общините Ивайловград и Тополовград

Със заповед на областния управител на Хасково Мехмед Атаман е въведено частично бедствено положение в региона. То е издадено за общините Ивайловград и Тополовград, където избухнаха пожари този следобед. Около 14.40 часа са възникнали два големи..

публикувано на 12.07.24 в 16:59

Община Стара Загора обявява търг за 73 имота

73 имота ще бъдат предложени на публичен търг с явно наддаване за продажба от Община Стара Загора. Търгът ще се проведе на 24 юли 2024 г., сряда, в зала № 1 на общината, на бул. „Цар Симеон Велики" № 107. Началната тръжна цена на обектите варира в..

публикувано на 12.07.24 в 16:50

Сливен има нова зелена пешеходна алея

Зелена пешеходна алея, позната като "Алея на розите", вече свързва двата най-големи парка в Сливен – Градската градина и парк "Юнак". Община Сливен започна изпълнението на пилотния проект за адаптация към изменението на климата в края на октомври 2023..

публикувано на 12.07.24 в 16:33
снимка: Стоян Радев

Възрожденски къщи в Жеравна тънат в разруха

В Жеравна човек се връща назад в ония времена на желание и стремеж на българина да даде покаже, че с трудолюбието си може да направи добър дом за живеене на своята фамилия.  Архитектурният резерват навърши 60 години от създаването си този месец. През..

публикувано на 12.07.24 в 16:14
гл. инп. Асен Йодранов

Синтетична дрога прати старозагорски деца в болница

За два случая на тийнейджъри , стигнали до болница , заради употреба на забранения синтетичен канабиноид , съобщи в предаването "Час Пик" Асен Йорданов, началник на Криминалната полиция в града. 17-годишните деца са постъпили в спешния център..

публикувано на 12.07.24 в 16:08