Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Първото състезание по планинско колоездене "БАЙКанджии" започва в Априлци

Снимка: 13.eurovelo.bg

В град Априлци започва първото състезание по планинско колоездене "БАЙКанджии".  То се организира от туристическия клуб "Ре Марк" и Младежкия клуб за пешеходен и велотуризъм.

Организаторите на събитието си поставят за цел да съчетаят в една инициатива движение, природа, емоция и креативност. Дължината му е 33 км и вече е проверена от колоездач.

Искаме след състезанието природата да остане чиста, казва Деница Николаева от Младежкия клуб по пешеходен и велотуризъм. Клубът се обявява срещу пластмасовите чашки за кафе и вода, кутиите за храна и найлоновите торбички за еднократна употреба.

Регистрацията, която започна в София, Троян и Априлци ще продължи на площада в Априлци до началото на състезанието в 10 часа. Керамичните купи за победителите са изработени от талантливите керамици от Априлци Ивайло Иванов и Ирина Вачкова. Тези, които няма да участват във велосъстезанието, ще могат да се включат във фотоконкурса за най-атрактивна снимка от състезанието. Доброволци от местните структури на Червения кръст при нужда ще помагат на състезателите.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!