Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Проф. Стефан Данаилов бе удостоен с "Аскеер" за цялостен принос

Снимка: БГНЕС

Бележитият актьор и педагог проф. Стефан Данаилов получи "Аскеер" за цялостен принос към театралното изкуство на 25-ото издание на наградите. Присъстващите в залата дълго го аплодираха. 

Със стихотворенито "Хвърчащите хора" от Валери Петров и видеоклип беше почетена паметта на именития поет и драматург, както и на други, напуснали ни през последната година театрали Кольо Карамфилов, Невена Кавалджиева, Румен Цонев, Даниела Олег Ляхова. 

За водеща мъжка роля наградата получи Герасим Георгиев-Геро, за ролята на Пони в "Семеен албум" от Малин Кръстев в Младежкия театър "Николай Бинев". За водеща женска роля, статуетката отиде при Илка Зафирова, за ролята на госпожа Клайн в Театър 199. За изгряваща звезда наградата получи Радина Доманян за ролята на Матилда в "Чиста къща" от Сара Рул, постановка на Иван Урумов в Пловдивския драматичен театър. 

Наградата за режисура получи Стефан Москов за спектакъла "Каквато ти ме искаш" от Луиджи Пирандело в Народния театър "Иван Вазов". За най-добро представление беше отличена "Къщата на гнева" от Федерико Гарсия Лорка, постановка на Диана Добрева в Театър "Възраждане". За съвременна българска драматургия, наградата отиде при Малин Кръстев за "Семеен албум". 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!