Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преустановен е достъпът до кабинета на ректора в Стопанската академия "Димитър Ценов" – Свищов

Снимка: Катя Чорова

Преустановен е достъпът до кабинетите на ректора и неговите заместници в Стопанската академия "Димитър Ценов" – Свищов, докато съдът се произнесе кой е легитимният ръководител на висшето училище. 

Конфликтът започна, след като Общото събрание избра за ректор проф. Теодора Димитрова, но заради сигнали за нарушения при изборите министърът на образованието назначи за служебен ректор проф. Иван Върбанов

Назначеният от министъра на образованието служебен ректор на Стопанската академия професор Иван Върбанов съобщи, че вече ръководи най-важните звена във висшето училище.

Започнахме нормален работен процес.

Утре в Административния съд във Велико Търново е насрочено дело по жалба за нарушения при подготовката и провеждането на Общото събрание, което е избрало за ректор професор Теодора Димитрова. Според жалбата този избор е нелегитимен. Самата професор Димитрова атакува пред ВАС като незаконосъобразна заповедта на просветния министър за назначаването на служебен ректор. Докато не излязат съдебните решения, никой, включително и аз, няма да има достъп до кабинетите на ректорския етаж, каза професор Върбанов.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!