Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кога ще ни стигнат китайците?!

БНР Новини
Около 70 висши служители от централната китайска провинция Хубей са изпратени на тур в затвора, придружени от своите съпруги, като мярка за борба с корупцията.
Снимка: cri.cn
Китайците са умни хора. Измислили барута, измислили хартията, измислили коприната преди всички други, а сега са измислили още нещо, не по-малко полезно и от хартията, и от коприната. От около месец в Китай се организират образователни екскурзии за чиновниците и техните семейства, къде мислите? Не, не из планините Тяншан или Лунмън, нито по бреговете на реките Яндзъ или Тумъндзян. Водят чиновниците и семействата им на екскурзии из затворите. За да видят как бивши техни колеги прекарват дните си, какво представлява карето за разходка, как изглежда карцерът, колко калории съдържа дневното меню на затворника и колко мълнии в минута се изстрелват от погледа на надзирателя.
„Да видиш излежаващите присъдата си екс чиновници, да видиш как се разкайват за своите престъпления, всичко това има потресаващо въздействие!“ – споделя с ръка на сърцето пред агенция Синхуа висш администратор от град Шиян, провинция Хубей.
Ех, кога ще ги стигнем китайците – питам се. И веднага си отговарям – никога!
Ние дори и да организираме подобни екскурзии, те няма да дадат никакъв резултат. Защото нашите чиновници – и висши, и нисши много добре знаят, че никога няма да бъдат осъдени, никога няма да влязат в панделата.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!