Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Антикорупционният закон може да влезе в МС идната седмица

Меглена Кунева
Снимка: БГНЕС

Антикорупционният закон може да бъде внесен за разискване в Министерския съвет идната сряда, обяви вицепремиерът Меглена Кунева преди дискусия на партия "България на гражданите" за младите лидери. 

Да не се страхуваме от неща, които никога досега не са опитвани - например т.нар. анонимни сигнали. Вече съм била в четири парламентарни групи. Хората, които са изложени на детайлно внимание от страна на обществеността и са обект на този закон се притесняват. Но ние живеем във век, в който през социалните мрежи може да се разпространи всичко, което на човек му мине през ума. Затова според мен е много по-добре да има институция, която да проверява истинността. 
За предстоящите избори "България на гражданите" ще търси коалиция с партиите от Реформаторския блок: 
Единна регистрация на Реформаторския блок. Това е естествена стъпка, след като тръгнахме с много високо желание за единни органи, би било непоследователно, ако в момента се отдръпнем от тази идея. 
Освен кандидатурата на Соломон Паси за кмет на столицата, предложена и пред Реформаторския блок, "България на гражданите" ще предложи още лица: 
Много напред излиза в предпочитанията и Прошко Прошков, като част от една много силна листа за общински съвет и много млади хора. 
С помощта на Академията за политика и фондация "Конрад Аденауер" ще бъдат обучени 80 млади лидери от "България на гражданите". 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!