Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сменен е Съветът на директорите на столичната болница "Света Анна"

Снимка: БГНЕС

Сменен е целият директорски борд на столичната университетска болница "Св. Анна". Това съобщи за "Хоризонт" д-р Николай Добрев, директор Медицинска дейност в лечебното заведение. Новите членове на Борда ще са трима, вместо досегашните пет. Това са доц. Божидар Финков, д-р Стефан Ковачев, хирург от "Света Анна" и д-р Славчо Близнаков, който доскоро беше директор на МБАЛ-Хасково. 
В петък стана ясно, че дългогодишният директор д-р Димитър Димитров е бил отстранен от Общото събрание на болницата. 
Министерството на здравеопазването няма да дава становище за смяната в ръководството в Университетската болница. Според тях смяната на ръководството е в правомощията на Общото събрание на болницата и Министерството няма отношение по въпроса. 
Още преди три месеца здравният министър Петър Москов предупреди, че предстоят промени в ръководствата на три големи болници - "Света Анна" в София, "Света Марина" във Варна и "Свети Георги" в Пловдив. Причината беше, че са държали над 25% от парите си в КТБ. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Приключи Общото събрание на Съвета на директорите на болница "Света Анна"

Приключило е Общото събрание на Съвета на директорите на болница "Света Анна" с предложение за смяна на членовете на Съвета. Това каза председателят на Съвета професор Божидор Финков.  Докато новият Съвет не бъде вписан в Търговския регистър, досегашният..

публикувано на 12.06.15 в 19:24

"С административни хватки и процедури" освободиха шефа на столичната болница "Света Анна"

Изпълнителният директор на Университетката болница "Света Анна" Димитър Димитров е бил освободен от длъжност от проведеното днес Общото събрание на акционерите - съобщават от Българската стопанска камара. От работодателската организация, в която Димитров..

публикувано на 12.06.15 в 16:52