Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Изпълнител за ремонта на язовир "Студена" ще бъде избран до края на годината

язовир Студена
Снимка: БГНЕС

До края на годината ще бъде избран изпълнител на ремонта на язовир "Студена". Рехабилитацията ще струва около 30 млн. лева и ще продължи 2 години. Министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова подписа договора за строителния надзор на проекта, финансиран от Световната банка.

Наблюдението на неговото състояние показва необходимостта от рехабилитация, включително и съответно пречиствателната станция към язовира. Такъв проект е много тежък, много специфичен, изисква се, както всички разбираме, специална, професионална експертиза на екипите, които ще го правят. Екипът на надзора включително ще прави видеозаснемане на извършваните подводни работи и дейностите, които са предвидени са именно в резултат на този анализ, а не, както имаше спекулации, че са в резултат от земетресението в Перник. Това категорично не е вярно, каза министър Павлова.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Пернишкият язовир „Студена” влезе в норма за сезона

От вчера сутринта изпускането на вода в река Струма вече е спряно, съобщи управителят на ВиК- Перник Иван Витанов. Обемът на водоема бе сведен до 14 812 400 куб.м при капацитет от 25 200 000 кубика. Освободен е достатъчен обем, който да гарантира,..

публикувано на 28.04.15 в 09:02
Ирена Соколова - областен управител на област Перник

Освобождават допълнителен обем в язовир “Студена”

От вчера на обяд е увеличено количеството вода, което се изпуска в река Струма. Това се прави с цел наличното количество във водоема да бъде сведено до 15 милиона кубика. В момента водният обем на язовир Студена е 17 962 000 куб.м при капацитет 25..

публикувано на 14.03.15 в 09:31