Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Валентин Радев: Има споразумение, което включва техника на НАТО на наша територия

Снимка: БГНЕС

Заместник-председателят на парламентарната комисия по отбрана и депутат от ГЕРБ Валентин Радев не намери основания да няма въоръжение на НАТО на наша територия, след като страната ни е член на Алианса и има споразумения, които спазва:

Не виждам защо се изненадвате, че тяхна техника ще дойде на наша територия. Съвместното използване има споразумение и там е казано, че техника по всяко време, разбира се, че това, което ме питате, дали е резонно, трябва да има уведомление, трябва да знаят включително и в парламента. Не знам за българските граждани, аз казвам като бивш военен и човек от комисията, че съм по-спокоен, ако тук ще има, на наша територия, присъствие видимо, както имаше с центровете. Аз винаги съм си мечтал тук да има офицери не само наши с български униформи, а и НАТО-вски офицери, както е в другите държави. Нашата държава правеше изключение, нека дойдат и с въоръжението си. 

Радев се присъедини към искането за изслушване на военния министър за разполагането на тежка военна техника.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Митов: НАТО няма намерение да разполага нападателна техника у нас

Обявените намерения на Съединените щати да разположат военна техника у нас са в рамките на споразуменията от последната среща на върха на НАТО и част от сътрудничеството ни с Вашингтон в сферата на сигурността. Това обясни министърът на външните работи..

публикувано на 24.06.15 в 13:35

Военните министри от НАТО ще обсъдят разполагането на военна техника в Източна Европа

Министрите на отбраната от НАТО ще обсъдят в Брюксел разполагането на военна техника в Източна Европа. Според изявление на американския военен министър Аштън Картър България, Румъния, Полша и трите балтийски републики са се съгласили на това...

публикувано на 24.06.15 в 07:58
Аштън Картър

Аштън Картър: САЩ ще разположат военна техника в Източна Европа

САЩ ще разположат танкове, артилерия и друга военна техника в Източна и Централна Европа. Това заяви американският министър на отбраната Аштън Картър в Талин, цитиран от Ройтерс. Той подчерта, че България, Румъния, Полша и трите прибалтийски републики..

обновено на 23.06.15 в 18:33