Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Протестът на полицаите за 5 юли беше отложен

Очаква се резултат от преговорите с ръководството на МВР

Снимка: БГНЕС

Протестът на полицаите за 5 юли е отложен, заяви заместник-председателят на полицейския синдикат Илия Кузманов. Той уточни, че се изчаква резултат от преговорите с ръководството на МВР:

В никакъв случай протестът не е прекратен. Имаме сериозни разногласия по оставката на директора на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" главен комисар Николов. По един изключително неоснователен начин г-н Николов в момента провежда реформа на спасителните отряди. Г-н Николов по един недопустим начин се намесва в дисциплинарната практика в МВР, като посочва кои служители трябва да бъдат наказани и влияе на комисиите в техните решения, за което имаме и съдебни решения.

Имаме известни притеснения от предстоящата пенсионна реформа, така че протестът остава в сила. Отстъпения от нашите искания може да има само в посока оттегляне и ние вече го направихме към момента на заявките ни за оставки на политическото ръководство на МВР. Всяка отстъпка в другите ни искания би довела до сгромолясване на цели служби в МВР.

Утре вътрешният министър Румяна Бъчварова ще бъде изслушана в ресорната парламентарна комисия. Представители на синдикатите се срещнаха с депутати от БСП. Следват срещи с Реформаторския блок и Патриотичния фронт. Засега няма насрочена среща с ГЕРБ.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!