Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Националният политически съвет на АБВ ще подкрепи решението на Георги Първанов

Националният политически съвет на АБВ реши да подкрепи решението на Георги Първанов, който се срещна с Бойко Борисов и настоя в политическа декларация за конституционните промени. 

След постигната днес договорка с ГЕРБ да видим текста на декларацията, който колегите от ГЕРБ трябва като мандатоносители да предложат. Ние съответно да направим нашите редакционни промени и очакваме в четвъртък, преди петъка, когато трябва да влязат конституционните промени, наистина тази декларация да бъде подкрепена от максимално голям брой депутати от всички политически партии. Оправянето на реформи, особено когато става въпрос за съдебна реформа, е един процес, в който трябва да бъдат увлечени максимално много хора. И също така трябва в него трябва да участват хора - професионалисти, каза Трендафил Величков от АБВ.

При положение че има подкрепа за декларацията на ГЕРБ, няма да има причина АБВ да не подкрепи предложения за промени в Конституцията, каза Трендафил Величков.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Бойко Борисов: Няма време за оттегляне на законопроекта за промени в Конституцията

Вероятно в четвъртък Народното събрание ще гласува декларация, в която да заяви, че ще направи промени в Конституцията в текстовете, по които има консенсус.  Те са свързани със засилване на ролята на Инспектората на Висшия съдебния съвет, разделянето..

публикувано на 20.07.15 в 15:33

Борисов ще убеждава депутати за промените в Конституцията

Поредица разговори започват в парламента заради промените в Конституцията. Очаква днес се премиерът Бойко Борисов да разговаря с депутатите на АБВ, а утре с тези от ДПС и евентуално с БСП, за да може промените да влязат в пленарната зала до края на..

публикувано на 20.07.15 в 07:10
Бойко Борисов

Борисов уверен в приемането на промените в Конституцията

Премиерът Бойко Борисов е убеден, че идния петък – 24 юли, на първо четене в парламента ще бъдат гласувани трите основни промени в конституцията – разделянето на Висшия съдебен съвет на две части – съдии и прокурори, мажоритарният избор на съдиите и..

публикувано на 19.07.15 в 14:08