Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Промените в Конституцията влизат за обсъждане в парламента

| обновено на 22.07.15 в 08:41
Снимка: БГНЕС

Промените в Конституцията влизат за обсъждане в парламента, става ясно от проекта за програма за седмицата. Депутатите ще ги обсъждат въпреки продължаващите разговори за подкрепа.
Разделянето на Висшия съдебен съвет на две части – съдии и прокурори, засилване на ролята на Съдебния инспекторат и мажоритарният избор на съдиите и прокурорите – са част от реформите, за които премиерът търси съгласие.
В проектопрограмата на парламента е и второто четене на Закона за енергетиката, който предвижда създаването на фонд "Сигурност на електроенергийната система". Парите от фонда би трябвало да компенсират покачването на цените на тока и да стабилизират състоянието на НЕК.
Депутатите ще продължат и второто четене на промените в Закона за горите, Закона за митниците, както и второто гласуване на Закона за управление и функциониране на системата за защита на националната сигурност.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Борисов: Въпросите за Шенген и бъдещето на България минават през промените в Конституцията

Въпросите за Шенген и за бъдещето на България минават през приемането на конституционните промени. Това каза премиерът Бойко Борисов , който заедно с вицепремиерите Томислав Дончев и Румяна Бъчварова е на посещение в Бавария. Премиерът Борисов бе..

публикувано на 21.07.15 в 20:28