Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Обвиненият за обира на банка в Айтос остава в ареста

22 -годишният Христо Колев, обвинен за въоръжения обир на клона на "Уникредит Булбанк" в Айтос на 19 май, остава за постоянно в ареста.  Това реши Бургаския апелативен съд. 

Според апелативния прокурор Ювита Григорова, налице са всички основания за най-тежката мярка за неотклонение, както и са събрани достатъчно доказателства, че това е единият от извършителите на престъплението:
От около два месеца се извършват изключително активни действия по разкриване на обективната истина и веднага ще кажа, че над 70 процесуално следствени действия са били извършени към този момент. Това са разпити на свидетели, протоколи за оглед, ДНК експертизи, това са все обстоятелства и факти, които подлежат на внимателен анализ, на голяма, така и много стриктна процесуална преценка. От доказателствата в материалите по делото се установява, че са били най-малко двама извършители. В момента работят над пет човека, разследващи полицаи, които са дислоцирани в цялата страна с оглед издирване на съответните доказателства, които тепърва ще подлежат на анализ.

Христо Колев заяви, че самопризнанията, които е направил веднага след задържането му, са дадени под натиск на разследващи полицаи-психолози и под въздействието на наркотици. Пред съда обясни, че не е участвал в грабежа. по това време е бил в село Константиново, област Варна. 

Обирът беше извършен на 19 май по обед от двама мъже с каски, които нахлуха в банковия клон в центъра на Айтос, произведоха изстрел във въздуха и ограбиха над 55 хиляди лева. Парите и съучастника се издирват.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!