Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Двама души са ранени при атака срещу полицаи в Истанбул

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Двама души бяха ранени при въоръжено нападение срещу полицейски екип в центъра на Истанбул. До момента никой не е поел отговорност за атаката.

Неизвестно лице или лица са стреляли срещу полицейски екип, който обхождал квартала Окмейданъ, съобщиха от дирекцията по сигурността. Ранени били един полицай и гражданин, който бил наблизо. Очевидци разказаха, че нападателите били няколко души с качулки на главите.

Няколко хиляди полицаи са мобилизирани за издирване и залавяне на извършителите, блокирани са изходите и входовете към мегаполиса. Хеликоптери по въздуха също участват в акцията. Окмейданъ е в центъра на Истанбул,в този район се намира Съдебната палата. Там преди няколко месеца терористи от лявоекстрамистка групировка държаха за заложник турски съдия, който вследствие беше убит при акцията по освобождаването му.
 
В друг квартал на Истанбул, Багджълар, станаха сблъсъци между полицията и група участници в антиправителствена демонстрация. Полицията ги е атакувала със сълзотворен газ и водни оръдия.

В същото време Турция е блокирала достъпа до кюрдските медии в страната. Това стана след като кюрдски медии разпространиха съобщения, че турските самолети са нанесли удари по позициите на забранената Кюрдска работническа партия в Сирия, а силите по сигурността провеждат мащабна операция срещу ПКК в редица области на Турция. При нея са били арестувани около 590 души за тероризъм.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

590 джихадисти и бунтовници бяха арестувани в Турция

Турската полиция е арестувала 590 заподозрени членове на организацията "Ислямска държава" и бунтовници от Кюрдската работническа партия (ПКК) в Турция, съобщи АФП. Мащабната операция се провежда от вчера в общо 22 провинции, като днес е имало десетки арести..

обновено на 25.07.15 в 13:02

Орхан Каплан: Турция не е безразлична към ставащото в района

Още преди две години Турция включи "Ислямска държава" в списъка с терористични групи, каза в интервю за предаването "Събота 150" турският журналист Орхан Каплан . Той прогнозира още по-активни действия на Анкара срещу джихадистите: Без съмнение..

публикувано на 25.07.15 в 08:04

Турция ще защитава границите си, няма да съгласува с никого военните операции в Сирия

Турция ще защитава границите си както счита за нужно и няма да съгласува военните операции в Сирия с никого. Това заяви премиерът на страната Ахмет Давутоглу, цитиран от "РИА Новости". „Анкара взима сама решенията за защитата на границите си и за..

публикувано на 24.07.15 в 15:38