Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Доц. Маринов: Всяка новина лоша, свързана със здравето и безопасността на туристите, не може да се очаква да влияе положително

Снимка: БГНЕС

Ако месец август е толкова силен по отношение на туризма, както юли, спадът заради руските и украински туристи ще бъде почти изцяло компенсиран, прогнозира доцент Стоян Маринов, дългогодишен директор на Колежа по туризъм. По думите му, заразата с антракс, довела до затварянето на десет заведения в района на Варна, Кранево и Бяла няма да се отрази съществено на туристическия сезон:
Всяка новина лоша, свързана със здравето и безопасността на туристите, не може да се очаква да влияе положително върху туризма в дадена дестинация и при всякаква такава информация естествено, че се възползват конкурентите. Не случайно и ние говорихме, че ще приемем туристи, които няма да отидат в Тунис или няма да отидат в Гърция заради кризата и сега с тези новини за проблем с антракса при всички случаи може би ще помогнат малко на нашата конкуренция, но пък обнадеждаващо е друго. От моите контакти с хотелиери аз досега не съм чул турист, който да си е заминал предварително заради опасността от антракс или пък туроператор, който да е спрял турист да не идва в България заради тези обстоятелства".
---

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!