Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Силвия Митева: След година и половина свикнах, че не съм гимнастичка

Силвия Митева: След година и половина свикнах, че не съм гимнастичка
Снимка: Sportal.bg

Една от най-добрите ни гимнастички в последните години Силвия Митева е сред съдиите на Световната купа по художествена гимнастика в София. Надпреварата се провежда в "Арена Армеец" при свободен вход за публиката. 

Митева е съдия на линия в индивидуалната надпревара при жените, като съдийства на  Световната купа за пръв път.

Занимавам се с треньорска дейност  и вече по рядко, но все още играя демонстративно тук и там. Почти всяка седмица участвам в лагери или мастърс класове в различни държави.  Обикалям доволно по света. Само миналата година бях 5 пъти в САЩ. Изключително много ми харесва да съм треньор. От малка знам, че искам с това да се занимавам и това ми допада.Занимавам се с много деца. Имам класове с 250 деца на различна възраст, от сега прохождащи до национални отбори. Мислех си, че си съдия на линията и и си застанала толкова близо до момичетата, с които до преди година и половина си се състезавала ще ми е странно и ще поискам да  стана да играя. Но явно вече съм свикнала с идеята, че вече не съм гимнастичка, защото го възприех съвсем нормално, сподели за предаването „Спорт и музика“ Силвия Митева.

Силвия Митева прекрати състезателната си кариера преди две години, а през 2014-а на Световната купа в София й беше направен бенефис. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!