Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Рашидов: Обновеното Ларго в София ще бъде открито догодина

Снимка: БГНЕС


Дейностите по консервация и реставрация на археологическите паметници в централната част на столицата се изпълняват по план. Очаква се обновеното Ларго да бъде предадено от строителя през ноември, а официалното му откриване е планирано за началото на следващата година. Министъра на културата Вежди Рашидов посети археологическия обект.  

След като разгледа археологическия обект, Вежди Рашидов заяви, че сроковете ще бъдат спазени, а работата в момента следва предварителният план.

Ноември месец , на 15-и, строителят трябва да предаде обекта, за да може в срок да влезнем и да усвоим европейските средства. Имаме уверенията на всички заангажирани с обекта, че срокът не само ще се изпълни, а е задължително да се изпълни. Откриването ще бъде догодина.

Рашидов коментира и друга актуална тема - подписката с искане за пенсиониране на директора на националния исторически музей Божидар Димитров.

В домашните истории аз не мога да взимам отношение. Всеки човек е свободен да говори каквото си иска и да носи отговорност затова, което говори. Божидар Димитров като директор на НИМ си върши перфектнокато експерт работата. А иначе какво говори той, не съм човекът който бих могъл… Нито му позволявам, нито му забранявам да говори.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!