Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Всички екипи на пазарджишката пожарна се борят с щетите от пороя в петък

Снимка: Радио ВИДИН
Над 60 сигнала за наводнени приземни етажи са получени тази нощ в Пазарджик. След проливния дъжд снощи, десетки автомобили се оказаха блокирани в наводнените улици, след като само за 4 часа в района на Пазарджик са паднали над 50 литра дъжд на кв. м

Мобилизирани са били всички налични екипи на пазарджишката противопожарна служба, включително и служителите, които са в летен отпуск. Отводнителните работи продължават. Освен частни адреси,  са наводнени  и приземните етажи на многопрофилната болница и банков офис. След полунощ, движението по част от пазарджишките улици беше затруднено заради завиряване.

Няма бедстващи хора и места без ток и с нарушено водоподаване, каза говорителят на пазарджишката полиция Мирослав Стоянов.

В момента водата в наводнените места се оттича и обстановката се нормализира. Нормален е и  трафикът на автомобили. Голямото количество дъжд се е изсипало основно над град Пазарджик, затова няма наводнени земеделски площи и унищожена продукция в околните села. Отводняване на наводнените мазета ще продължи през целия ден.

Десетки сгради са пострадали и от поройния дъжд, който се изля над Пловдив. В пожарната служба там са постъпили 16 сигнала за наводнени мазета в частни домове.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!